Výber videotelefónu Commax

Výber videotelefónu vo vysokej miere ovplyvňuje jeho dizajn, keďže ide o prvok umiestnený na dostupnom mieste a pozerať sa naň budete častejšie ako na mnohé iné predmety v domácnosti. Práve z tohto dôvodu Commax disponuje širokou ponukou videotelefónov, pričom každý model je dostupný v modrom a bielom variante s napájacím napätím 230 V AC alebo 17 - 30 V DC.

Podľa nároku na veľkosť obrazovky a kvalitu obrazu sú k dispozícii videotelefóny so štandardným alebo vysokým rozlíšením s uhlopriečkou displeja:

Veľkou výhodou videotelefónov Commax je ich ľubovoľná kombinácia s akoukoľvek dvernou stanicou.

  • Montáž videotelefónu je možná na stenu pomocou montážneho rámčeka, ktorý je súčasťou balenia alebo videotelefón jednoducho prichytíte na plastový stojan a položíte napríklad na pracovný stôl či poličku.
  • Ak uprednostňujete elegantný vzhľad bez naťahujúcej sa šnúry k slúchadlu, siahnite po niektorom z handsfree videotelefónov (napr. CDV-70H2). Pokiaľ by hlavným atribútom Vášho videotelefónu mala byť diskrétna komunikácia (napr. v kancelárii), môže byť pre Vás vhodný telefón vo vyhotovení so slúchadlom (napr. CDV-70MHM).
  • V prípade, že plánujete mať v dome či na pracovisku viac videotelefónov, môže byť pre Vás žiaduca funkcia interkomu – komunikácia medzi prepojenými videotelefónmi. Jedinou podmienkou je, aby všetky telefóny boli pripojené na jedno tlačidlo dvernej stanice. V prípade viactlačidlovej dvernej jednotky (napr. DRC-2UC), keď každý telefón je zapojený na iné tlačidlo, funkcia interkomu nie je možná.
  • Veľkou výhodou videovrátnika Commax je kombinácia videotelefónov a audiotelefónov, čím je možné znížiť náklady na obstaranie celého systému. To znamená, že v obývačke môžete mať videotelefón a v pivnici alebo garáži len slúchadlo bez obrazovky. V ponuke sú 2 typy audioslúchadiel, a to autonómne audioslúchadlo DP-3HP, ktoré nie je podriadené videotelefónu a teda môžu byť použité na samostatnej adrese (zapojené priamo na tlačidlo dvernej jednotky). Druhý typ je prídavné audioslúchadlo DP-4VHP, ktoré sa pripája do svorkovnice videotelefónu.
  • K jednému videotelefónu je možné pripojiť až 4 prídavné audioslúchadlá, pričom je možné medzi nimi a videotelefónmi využívať vzájomnú komunikáciu. Aj autonómne aj prídavné audioslúchadlá umožňujú komunikovať s dvernou kamerovou jednotkou a ovládať elektrický zámok. V prípade väčších či hlučnejších priestorov, kedy zvonenie videotelefónu nemusí byť dobre počuť, je možné použiť externý zvonček, ktorý sa pripája v ľubovoľnom mieste na zbernicu systému.
  • Užitočnou funkciou videotelefónu je videopamäť umožňujúca záznam obrázkov a videosekvencií na pamäťovú kartu. Záznam sa ukladá pri hovore, ale taktiež je možné pri niektorých typoch videotelefónov nastaviť nahrávanie záznamu na základe detekcie pohybu, vďaka čomu máte presný prehľad o tom, kto bol u Vás v čase Vašej neprítomnosti
  • Pre vyšší pocit bezpečia je možné k videotelefónu pripojiť aj bezpečnostnú kameru. V tomto prípade alebo v prípade použitia viacerých dverných staníc vyberieme videotelefón s vyšším počtom kamerových vstupov (napr. CDV-70M). 
  • Ak sa chcete dozvedieť niečo viac o inštalácii videotelefónov, pozrite si článok Inštalácia videotelefónov Commax.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz