Výber dvernej stanice Commax

Výberu dvernej stanice predchádza ujasnenie si počtu, miesta a spôsobu montáže, počet pripojených videotelefónov či množstvo elektrických zámkov. Najčastejšie miesto montáže dvernej jednotky je pri vstupnej bránke na pozemok.

V prípade videotelefónov s dvomi kamerovými vstupmi (napr. CDV-43M) je možné pripojiť ešte jednu dvernú jednotku, napríklad pri vstupných dverách do domu, prípadne CCTV bezpečnostnú kameru. Obraz z oboch kamier je prenášaný na videotelefón. Dôležité je vybrať si, či bude stanica montovaná na povrch (napr. DRC-40K) alebo zapustená v múriku (napr. DRC-41UN).


Mnohé dverné stanice určené pre zápustnú montáž je možné pomocou inštalačnej krabičky namontovať aj na povrch (napr. DRC-41UNS-8N). Podľa počtu pripojených videotelefónov vyberáme dvernú stanicu s jedným až siedmimi tlačidlami. Na jedno tlačidlo môže byť pripojených aj viac videotelefónov. Tento spôsob zapojenia je vhodný vo viacpodlažných rodinných domoch, kde na každom podlaží je jeden videotelefón a po zazvonení sa všetky rozzvonia. V tomto prípade platí, že s návštevou pri vstupných dverách komunikuje ten videotelefón, ktorý prvý príjme hovor.


Všetky dverné stanice Commax disponujú objektívom so šírkou záberu 68° horizontálne a 55° vertikálne. Uhol záberu je možné upraviť pootočením objektívu podľa typu stanice buď o 20° do všetkých strán (napr. DRC-40DK) alebo o 20° vertikálne (napr. DRC-40K). Výnimkou sú antivandal dverné jednotky so skrytým kamerovým modulom (napr. DRC-4CPN3), ktoré umožňujú korekciu smeru záberu o 30° vľavo alebo vpravo pomocou montážnej krabičky.


Podľa požiadaviek na kvalitu obrazu sú na výber dverné jednotky s rozlíšením 2 MPx (napr. DRC-4CPHD2), 1,3 MPx (napr. DRC-40KHD) alebo SD (napr. DRC-40K). Obľube sa tešia dverné stanice so zabudovanou RFID čítačkou (napr. DRC-40DK), ktoré umožňujú otvorenie dverí po priložení čipu. Pokiaľ máte radi prázdne vrecká, prípadne žiadne nemáte a chceli by ste otvárať dvere pomocou číselného kódu, dverná jednotka s kódovou klávesnicou (napr. DRC-40DKHD) môže byť pre Vás tá správna voľba. Ak sa chcete dozvedieť niečo viac o inštalácii dvernej stanice, pozrite si článok Inštalácia dvernej jednotky Commax.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz