Kabeláž a napájanie videovrátnika Commax

Pri príprave kabeláže videovrátnika je potrebné myslieť na umiestnenie všetkých prvkov a ich napájanie. Všetky systémy Commax odporúčame prepájať dátovým káblom typu UTP prostredníctvom 4-pinových konektorov, ktoré jednoducho nasuniete na príslušnú pozíciu. 

  • Kabelážou je vhodné prejsť cez rozvádzač alebo montážnu krabicu, kde je možné umiestniť externé napájacie zdroje alebo pripájať na zbernicu ďalšie komponenty systému.
  • V prípade variantu videotelefónu s napájaním 230 V AC je potrebné myslieť aj na prívod požadovaného napájacieho napätia. Ak nie je pri videotelefóne k dispozícii 230 V, zvoľte variant prístroja s napájacím napätím 17-30 V DC, ktorý je napájaný z externého zdroja. Na napájanie môžete využiť voľné žily dátového kábla, ktorý slúži aj na komunikáciu s dvernou jednotkou.
  • Dverné jednotky sú vždy napájané z videotelefónu. Výnimku tvoria viactlačidlové dverné jednotky, ktoré je potrebné napájať externým 12 V zdrojom. 12 V zdroj je potrebný aj na napájanie elektrického zámku vo dverách. Pri použití zdrojov platí, že poskytovaný výstupný prúd nemôže byť nižší ako spotreba všetkých napájaných komponentov videovrátnika.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz