Originálny vs náhradný diaľkový ovládač

Pre obsluhu vašej domácej elektroniky nájdete v našej ponuke ako originálne diaľkové ovládače, tak aj náhradné. Pokúsime sa  vám priblížiť ich charakteristiky, spoločné vlastnosti, ale i rozdiely. Obidva typy vyzerajú veľmi podobne, častokrát môžete mať problém ich rozoznať. Viditeľný rozdiel môže byť len v potlači loga. Najväčší rozdiel medzi originálnymi a náhradnými ovládačmi je v cene. Za náhradné - univerzálne  diaľkové ovládanie je možné ušetriť až polovicu ceny, pri niektorých modeloch dokonca aj viac. Sme nie len predajca diaľkových ovládačov, ale aj výrobca, tým pádom kladieme dôraz na použité materiály, aby bola zachovaná čo najvyššia kvalita. Výber konkrétneho modelu je najčastejšie závislý od funkcií tlačidiel a od ich usporiadania. Veľkou výhodou je, že mnohí výrobcovia nemenia kódovanie diaľkových ovládačov. Príkladom môže byť spoločnosť Samsung, ktorá od roku 2000 nezmenila kódy pre ovládanie funkcií televízorov. V praxi to znamená, že jedno diaľkové ovládanie bude fungovať aj na iných modeloch. Zatiaľ, čo náhradné ovládače pre satelitné prijímače bývajú vernou kópiou originálu, náhradné ovládače pre televízie sú navrhnuté tak, aby obsahovali všetky potrebné funkcie a tlačidlá pre ovládanie čo najväčšieho množstva modelov jedného výrobcu, či už ide o Samsung, Philips, Sony, alebo Panasonic. Z toho dôvodu môžeme v mohých prípadoch použiť aj označenie univerzálny diaľkový ovládač.

Príklady pre najoblúbenešie náhradné univerzálne diaľkové ovládače pre televízory:  

Na rozdiel od náhradných ovládačov, originálne ovládače bývajú zväčša určené len k istému modelu, prípadne modelovému radu. Sú vybavené tlačidlami pre ovládanie všetkých funkcií konkrétneho televízora. Ak však budete chcieť použiť diaľkové ovládanie pre iný model televízie rovnakého výrobcu, môže vám chýbať tlačidlo pre ovládanie obľúbenej funkcie.

Príklady pre najobľúbenešie originálne diaľkové ovládače pre televízory:

Príklady najpredávanejších originálnych diaľkových ovládačov pre Set-Top-Box a satelitné prijímače:

Ako pri každom výbere, tak aj pri výbera diaľkového ovládača každý preferuje niečo iné. Preto nájdete v našej ponuke široký výber originálnych aj náhradných diaľkových ovládačov. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, ktorý je pre vás správny, neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo e-mailom, radi vám s výberom pomôžeme.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz